Thursday, May 15, 2014

Rondje Zuid SULAWESI ( 08 Dagen / 07 Nachten )


Sulawesi~East Indonesia

Programs and Tours

IQRA' TOURS (ITO) offers many more tailor made tours, throughout Sulawesi / Indonesia with a flexibility to suit your personal preferences and specific needs.
What can we offer you?
We can help you plan your programme, reserve flights (throughout Indonesia) and book hotels as well as making specially requested tour arrangements.
Click "Email"  for prompt and efficient service.


Rondje Zuid SULAWESI ( 08 Dagen / 07 Nachten ) 
Nederlands

Rondje Zuid Sulawesi (08 Dagen / 07 Nachten)

Dag 01Na aankomst op de luchthaven van Makassar vertrek naar Bira. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesië. In Tanah BeruTanjung Bira, aan het parelwitte strand. kunnen we zien hoe deze mooie trotse houten schepen, de "Phinisi" worden gebouwd. Lunch onderweg. Overnachting en diner in
Dag 02Na het ontbijt vertrek naar Sengkang, een klein stadje gelegen in het centrum van het voormalige Koninkrijk Bugineze naar Tempe meer. In WatamponeAndi Mapasissi, om zijn verhalen over de voormalige Bugineze Koningen te luisteren. In de namiddag, een gemotoriseerde "sloep" Tempe meer, hoe de vissers met hun gezinnen op hun drijvende dorpen wonen op dit meer zien. 'S nachts en een echte "Selamat" diner in de "traditionele huis" van Bugize Etnische
Dag 03Na het ontbijt vertrek naar Toraja. In de ochtend eerst nog een bezoek aan de locale huisnijverheid van Sengkang en omgeving; het weven van de Bugineze zijde. De tocht gaat via Palopo waar we de oudste moskee van Sulawesi kunnen bezoeken. De route van Palopo naar Toraja levert prachtige vergezichten op. In de middag aankomst in Toraja. Lunch onderweg, diner en overnachting in het Hotel.
Dag 04Na het ontbijt, de gehele dag op ontdekking door het Toraja land. We bezoeken vandaag onder andere Lemo, waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan. Suaya en omgeving, om achter het geheim van de babyboom te komen. Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet en Kete Kesu, niet alleen bekend vanwege zijn mooie Tongkonan's maar ook vanwege het prachtige houtsnijwerk. Lunch in locaal restaurant, diner en overnachting in het Hotel.
Dag 05Na het ontbijt wederom de gehele dag op excursie door het Toraja land. Vandaag bezoek aan Batutumonga vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Rantepao en de vallei. Prachtige omgeving voor het maken van een wandeling of misschien een lichte trekking down. Een wandeling door de sawa's en het dagelijkse Toraja-leven met zijn karbouwen, en Tongkonan's met zijn zadeldaken. Ook bezoeken we vandaag Sa'dan, bekend als het weefgebied van Toraja. Lunch onderweg, diner en overnachting in het Hotel.
Dag 06Gehele dag in Toraja. Het leven is daar in volle gang. Wie weet wordt daar één dezer dagen de wekelijkse grote veemarkt gehouden, die de moeite waard is om te bezoeken. Of wordt er ergens een ceremonie gehouden waar we welkom zijn. Lunch in een lokaal restaurant. Diner en overnachting in het Hotel.
Dag 07Na het ontbijt vertrek terug naar Makassar. In de ochtend een stop op de Puncak Lakawan tegenover de "erotische" berg om van het uitzicht te genieten. Vervolgens een tocht langs de Bugineze dorpen met de typische "huizen op palen". Lunch in een visrestaurant in Pare Pare. In de namiddag aankomst in Makassar. Diner en overnachting in het hotel Pantai Gapura Makassar, gelegen in het centrum van de stad aan zee.
Dag 08
Na het ontbijt een rondrit door het voormalige Ujung Pandang. We bezoeken onder andere het oude Hollandse Fort Rotterdam en Paotere, de oude haven waar de Bugineze Phinisi nog met de hand worden geladen. Door naar de luchthaven van Makassar voor het halen van de vlucht naar uw volgende bestemming.



Please Click "Email"  For Making Reservation !

IQRA' Tour Organizer
Makassar - South Sulawesi
Indonesia
 


No comments:

IQRA' Tours Organizer-ITO

My photo
Makassar, South Sulawesi, Indonesia
WELCOME TO SULAWESI~EAST INDONESIA. The exotic lives and natural reserves, diverse cultures,traditions, customs and habits of indigenous people of ethnically natives, ecologically preserved environments as which all give much more uniqueness and spectaculars of diverse lives for your impressive and fantastic experiences.

My Blog List